Delhi aankomst vliegveld - tips om te overleven
Global Digital Business Growth For Brands. Extensive International Experience. Request a Free Quote Now.
251
post-template-default,single,single-post,postid-251,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Delhi voor beginners

Als je iemand vertelt dat je naar India gaat, dan krijg je vaak een stortvloed aan horrorverhalen over je uitgestort. Groepsverkrachtingen, buiktyfus, armoede, je kan je lol op. En Delhi spant de kroon. Dus toen ik om 23:00 in mijn eentje landde in donker Delhi, zette ik me schrap voor een roerige nacht.

Omdat ik zo laat aankwam had ik een hotel vooraf geboekt, en gevraagd om een hotel pickup om te voorkomen dat ik als een mak schaap naar de scam slachtbank werd afgevoerd 5 minuten na aankomst. Helaas heeft het hotel nooit iets laten horen, dus dit plan viel in duigen. Dus het werd tijd mijn game face op te zetten, mijn backpack om te doen, een relaxte maar zelfverzekerde tred aan te nemen en zonder dralen recht op de pre-paid taxi booth af te lopen. Deze min-of-meer veilige taxi’s worden gecontroleerd door politie en overheid en werken zo: je rekent vooraf af bij de kassa, je krijgt een bonnetje, en als je aankomt geef je het bonnetje pas aan je chauffeur. Klinkt als een waterdicht plan, toch?

Mijn hotel zou vlak naast het Radisson hotel liggen. Dus ik liet me daar afzetten, dook in een leren stoel in de airco bar, bestelde een biertje, en vroeg vlak voor ik de deur uitging, alleen nog even voor de zekerheid, welke kant hotel op was. Toen de ober me glazig aankeek, wist ik dat ik een probleem had.

Nachtelijk Delhi zonder hotel

Dertig zweterige minuten later, in blinde paniek als een kip zonder kop in stikdonker Delhi slalommen tussen de zwervers, ongure steegjes, vage hotels met neonverlichting en door zes mensen alle windrichtingen opgestuurd te zijn was ik het zat en besloot het hotel te bellen. “Hello?” “Hello sir, is this hotel Airport Breeze?” “Yes sir, but we are closed.” “Closed?!? Why?” “Because of circumstances!” “Well this is a huge problem I just arrived in the middle of the night and I’m right around the corner, I made a Booking.com reservation.” “OK no problem sir! Klik TUTUTUTU” Kut. Dit is niet best. Vijf minuten later loop ik stomtoevallig voor het hotel langs. En het is echt dicht. Helemaal donker. Zelfs mijn venijnige 2 minuten lange aanbelsessie leidde tot niks. Het is ondertussen half 2 ‘s nachts. Ik heb geen hotel. Welkom in Delhi!

hotel delhi vliegveld

Dit hotel is uit de hel gekropen om mij het leven zuur te maken

Gedumpt bij de shuttle bus naar het vliegveld

Na een roerige nacht in een ander hotel waar ik veel te veel voor betaalde ging ik naar het vliegveld om Yentran, mijn reisgenote van de komende 2 maanden, op te halen. Ik was trots op mijn zelfredzaamheid en het feit dat ik op tijd op het vliegveld zou komen. Helaas besloot de chauffeur hier een stokje voor te steken door mij bij een willekeurige shuttle halte, 2 km van het vliegveld, zijn tuktuk uit te zetten. “I’m not allowed to go further sir!” “Yes you are, I just came from the airport last night” “No sorry sir” “You go to the airport now, I have a friend waiting” “No sir not possible, by the way what is your problem the airport shuttle is free anyways”. Deze indiase logica ging zelfs mij boven de pet dus enkele pittige minuten later stond ik uiteraard met mijn plunje op de pendelbus te wachten. Uiteindelijk kon ik slechts een half uur later dan gepland Yentran opvangen op het vliegveld.

Welkom in Delhi!

's nachts landen in Delhi

‘s nachts landen in Delhi

Mocht jij nou ook ooit ‘s avonds laat landen op het vliegveld van Delhi? Voorkomen is beter dan genezen!

1. Accepteer het feit dat alles kan gebeuren. Alles. Wanneer dan ook.
2. Luister alleen naar mensen die een politie uniform dragen . Negeer alle anderen.
3. Boek van tevoren een hotel, vraag om airport transfer, spreek een prijs af, vraag een schriftelijke bevestiging en bel om deze te controleren.
4. Voor de zekerheid, maak een printje van het adres en de locatie van het hotel.

Mocht punt 1 van toepassing zijn, dan zijn dit je opties, van makkelijk naar uitdagend:

Uber door Delhi heen!

1. Boek gewoon een Uber, werkt ook in Delhi!

Prepaid Taxi

1. Controleer je geld. Alleen omdat het door de overheid gecontroleerd wordt, betekent niet dat ze af en toe een honderdje te weinig teruggeven.
2. Betaal niets aan de chauffeur. Geef hem alleen het roze bonnetje, mocht ie die willen.

Taxi

1. EIS dat de chauffeur zijn meter aanzet.
2. Zeg dat je een vriend moet ontmoeten. Anders is je hotel gegarandeerd overstroomt, vol, gebombardeerd, etc en eindig je in een veel te duur hotel.
3. Zeg dat je je hotel al hebt geboekt. Anders is er zeker weten een betere, goedkopere om de hoek en eindig je in een veel te duur hotel.

Metro vanaf het vliegveld

1. Neem de metro een paar haltes richting je hotel of de binnenstad en stap in de taxi / tuktuk carroussel vanaf hier. Zodra je weg bent van het vliegveld worden de scams iets overzichtelijker.
2. Zie alle andere punten bij de taxi.

Als alles mislukt: accepteer je lot, trek de bandjes van je backpack wat strakker aan, en hoop op het beste!

MEER: