In de leer bij Yogi Baba - Niek Stevens
Global Digital Business Growth For Brands. Extensive International Experience. Request a Free Quote Now.
1155
post-template-default,single,single-post,postid-1155,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

In de leer bij Yogi Baba

“Oooooooooohhh haraaaaa yaaaaaam… Haaaaraaaaa haraaaaaaaaaaaaaaaaaaa yaaaaaaam”. We chanten alsof ons leven er vanaf hangt, maar Yogi Baba is nog niet tevreden: “No resistance, don’t hold back. Chant from your heart.” Ik vraag me af of mijn hamstrings afgescheurd kunnen zijn dankzij een coordinatiefoutje tijdens ‘de kraanvogel’,  maar ik doe mijn best.

Al vanaf het begin had ik door dat deze yogales misschien iets te hoog gegrepen was. Yogi Baba heeft het soort baard dat je alleen kan kweken tijdens een driejarige meditatiesessie in de hooggebergten van Tibet, draagt witte gewaden en hangt vol met esotherische sieraden. Mijn klasgenoten zijn half mens, half spaghettisliert en liggen, met hun benen in het soort knoop dat je normaal gesproken alleen in je telefoonsnoer aantreft, ontspannen te wachten tot de les begint.

‘Please skip this exercise, you are on the heavy side’ zegt Yogi Baba. ‘You are on the suicidal side’ denk ik, terwijl ik in de corpse pose moet wachten. De rest van mijn groepje mag proberen hun nekwervels levenslang te beschadigen.  ‘Are you sure you did yoga before? What kind? Hatha? Asthani? Bikram? ‘ Uh,  I don’t know. Just yoga?’ Ik heb geen idee. Bovendien is de laatste keer een jaar en 23424892 vietnamese borrelhapjes geleden, dus het kan zijn dat mijn zonnegroet wat houterig oogt.

Na afloop kruip ik terug naar mijn kamer. Eerst bijkomen in de corpse pose. Die heb ik in ieder geval wel onder de knie.

 

aa44a57f5729c3a869318ea92a079024

—– –
Yogi Baba geeft twee keer per dag Yoga in het Free Flow Resort. Je betaalt 300 roepie (EUR 4,50) per keer.

MEER: