Nee zeggen in Arambol - Niek Stevens
Global Digital Business Growth For Brands. Extensive International Experience. Request a Free Quote Now.
1228
post-template-default,single,single-post,postid-1228,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Nee zeggen in Arambol

Ik bevind me nog steeds in Arambol, het meest noordelijke puntje van Goa, waar hippies uit alle windstreken zich verzamelen om met zo weinig mogelijk geld, zo lang mogelijk vakantie te vieren. Ik kan ze geen ongelijk geven. Het leven is goed hier. Goa is als Lowlands, alleen dan in een tropisch paradijs, zes maanden lang. Zonder regen. Spotgoedkoop. En met een vleugje Fear and Loathing in Las Vegas.

Zodra je wakker wordt omdat de zon te fel op je strandbungalow begint te branden, heb je een paar belangrijke beslissingen te maken: Ga je op de motor toeren? Sleep je jezelf naar het strand voor een middagje corpse pose en beachvolleybal? Eerst maar eens een verse fruitsalade op je strandbed?

Rond zonsondergang opnieuw keuzes te over. Ga je naar de drum circle op het strand voor een gratis improvisatieconcert bij het kampvuur? Ah, even verderop begint rond een grote Banyanboom het extatisch dansen. Eigenlijk moet je naar de Love Temple een paar honderd meter verderop, waar Nadine uit Frankrijk vanavond chansons zingt.

Je had beloofd te komen, maar je blijft halverwege hangen in de Surf Club bij een optreden van Maggie, de blueszangeres. Ze houdt haar gitaar noodgedwongen hoog vast, want ze heeft een imposante voorgevel. Dat kwam in de jaren 70 goed uit, haar BH was de ideale verstopplek voor een voorraad drugs. Handig als je de grootste cokedealer van Oost-London bent. Na het optreden kan je gelijk doorsteken richting de openlucht club verderop, waar een DJ-collectief uit Berlijn bezig is. Als je om 4 uur ’s nachts nog puf hebt, dan wandel je een paar meter naar de reggae afterparty, die tot het licht wordt doorgaat. Het is dinsdag. Je komt om half 8 ’s ochtends terug. Na een paar uur slaap sleep je je weer naar het strand. ‘Dude, tonight there’s a great rave on the hilltop, you have to come!’

De hoorn des overvloeds is ramvol in Goa, en je moet sterk in je schoenen staan om niet een slokje teveel te nemen. Hierin schuilt het grootste gevaar. Drank, drugs. Dansen aan de rand van de afgrond. Wakker worden zonder spullen. Stomdronken op de motor terugrijden. Als een groep van acht mensen op pad wil, en jij de enige bent die tegensputtert, dan moet je ervoor kiezen de wandeling van een half uur over het strand te maken. Desnoods alleen. Groepsdruk is levensgevaarlijk.

En je bent niet de legendarische Anna, een 50-jarige zakenvrouw uit Amerika en een vriendin van Nafi, die elk jaar naar Goa komt om een maand lang 10.000 roepie (EUR 140) per dag te verbrassen aan coke, orgies en drank. ‘What did you pay for that pineapple?’ ‘How much is the entrance fee tonight?’ ‘They charge too much for a beer there man’. Geld, of vooral het gebrek aan geld, is een gespreksonderwerp dat nooit gaat vervelen. Dat is logisch, met zo’n grote overvloed aan opties om je geld kwijt te raken.

Discipline. Grenzen. Principes.

Puzzel eens met me mee. Je wil maximaal 1.000 roepie per dag uitgeven.

Waar zeg jij nee tegen?

In zee zwemmen GRATIS
Op het strand liggen GRATIS
Bij het kampvuur zitten GRATIS
Beachvolleybal GRATIS
Schaken met Nepalese barman GRATIS
Date met Indiaas vakantievriendje GRATIS

Kopje chai thee 20
Verse kokosnoot 30
Fles water 40
Fles bier 70-200 (afhankelijk van plek)
Fruitsalade 85
Maaltijd 100 – 250
Dessert 100
Pakje sigaretten 100

Taxi naar een feest 180 per persoon
Extatisch dansen bij Banyan tree 200
Entree strandclub 200
Yoga met Yogi Baba 300
Massage 1 uur 1000
5 gram wiet 1000
1 portie LSD 1000
Entree psytrance festival 2000

70 roepie = 1 euro

IMG_6633

Zakje Pass Pass, the fun mouth refreshner, 1 roepie

MEER: