Hipster in Saigon - Winkelen, nachtleven & bars - Niek Stevens
Global Digital Business Growth For Brands. Extensive International Experience. Request a Free Quote Now.
646
post-template-default,single,single-post,postid-646,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Hipster in Saigon – Winkelen, nachtleven & bars

Veel mensen blijvens tijdens het backpacken in Ho Chi Minh (of Saigon, zoals Vietnamezen zeggen) hangen in het Pham Ngu Lao gebied, in district 1 (De wijken in Ho Chi Minh zijn vernoemd naar de Hunger Games). Een backpackgebied met Bui Vien als kloppend hart. Een lange straat met barretjes, massagesalons en hostels. Met gin/tonic buckets die $2 kosten kan je je ook dagen vermaken, maar er zijn nog 10 andere districten om te verkennen. Ho Chi Minh is dé hipsterstad van Zuidoost-Azië. Underground cocktailbar, high tea in een gekraakte flat of een bierbrouwerij met eigen biertjes, in Ho Chi Minh opent iedere week een nieuwe leuke uitgaansplek.

Dit zijn mijn favoriete, bijzondere plekken in Ho Chi Minh city, allen gecureerd (en naar toe genavigeerd) door lifestyle-connaisseur, goede vriend en tijdelijke reisgenoot Thomas!

3a Station Art Gallery

IMG_3652

OK OK, het is geen Berlijn, maar het is wel een groot terrein vol met kunst-, mode- en design in 3 lege pakhuizen uit de 19e eeuw.

$$$ voor de producten die te koop zijn, $$ voor een drankje

 

 

Broma Not-A Bar

Hier wordt het even verwarrend. Broma Not-a Bar is dus wel een bar. Zoek naar het logo en ga het gangetje in, klim een paar trappetjes op en zie hier een van de meest trendy bars van Ho Chi Minh city. Met een rooftop terras en hele beste cocktails.

$$

 

 

Bia Craft

0fAgZBHTn6CzG1cgpsYA2dKweYDyZJ-Ufj9zES1mOZQ

IMG_3662

Ietsje buiten het centrum in District 2, maar goddelijke tofu fries, een stuk of 10 craft beers op tap en veel expats om mee te mingelen en te klagen over zweterig plakhaar, kakkerlakken en het feit dat de grootste kledingmaat XXS is.

$$

 

 

Naamloos oud flatgebouw propvol ateliers en koffiebarretjes

IMG_3647

Dit was 1 van de grootste verrassingen. Een aftands flatgebouw, een anonieme ingang. Om vervolgens over 10 verdiepingen allemaal kleine ateliers en barretjes te vinden, sommigen niet groter dan een woonkamer. Gooi een deur open en ontdek 20 verstoorde Vietnamese hipsters die je aan kijken vanachter hun frappe-latte.

$

 

 English Tea Room & Patisserie

IMG_3672

IMG_3643

IMG_3634

 

Ergens op de 5e verdieping van het flatgebouw hierboven. Meer gay dan dit wordt het niet.. Kies je eigen theekopje, snuffel aan 40 soorten thee, geef je keuze door aan als Engelse theedames verkleed personeel, kies een taartje en voel je mannelijkheid wegsmelten.

$$

 

The Social Club Saigon 

IMG_3701

IMG_3696

Zorg dat je voldoende geld bij je hebt, want de drankjes in deze rooftopbar met geweldige infinity pool zijn prijzig. Geweldig uitzicht, geweldig zwembad. Beste rooftop bar die ik ooit heb gezien. Neem ook een kijkje bij de buren in de Centec Tower ernaast – Shri Restaurant & Lounge zit aan the Social Club vast via een plexiglazen loopbrug.

$$$

 

CGV Thao Dien Pearl

IMG_3663

Prima bioscoop, mooi interieur, goede kwaliteit beeld & geluid, goeie popcorn en de meeste films zijn Engels met Vietnamese ondertiteling.

$

 

En dit zijn alle hotspots op een plattegrond:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zJ0jdV_PFFHU.kQibBJlS17Fg&usp=sharing

hochi

Mocht je je nou afvragen.. waar DOET ie dat allemaal van, met een backpacker budget?

Nou, je kan besparen op eten:

X-KBqDGwentSMAihpRKX2-B_nC5hqN3MFzhzN4ql5wo

 

MEER: