Verkeer en meer in Kuala Lumpur - Niek Stevens
Global Digital Business Growth For Brands. Extensive International Experience. Request a Free Quote Now.
807
post-template-default,single,single-post,postid-807,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.13, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Verkeer en meer in Kuala Lumpur

 

Als je vindt dat de Kerstdagen stressvol zijn, bedenk dan eens hoe het is om Kerst met een deel van je familie in de jungle van Maleisië door te brengen. Desondanks ben ik dolblij als ik mijn vader en broer door de douane van het vliegveld van Kuala Lumpur zie komen. Ik dacht een goede beurt te kunnen maken door een persoonlijk gecharterde taxichauffeur Isaac voor mijn karretje te spannen en samen naar het vliegveld te rijden om mijn broer en mijn vader op te halen. Na een enthousiaste Whatsapp conversatie lijkt alles in kannen en kruiken, maar pas op het moment dat het landingsgestel al uitgeklapt is besef ik dat mijn taxichauffeur me laat zitten, spring de eerste de beste taxi in en hoop dat de rit van 60km naar het vliegveld snel genoeg gaat. Ik red het net, maar nu is het de terugreis die problemen oplevert. Na ontvangst zit het verkeer zo muurvast in de binnenstad van Kuala Lumpur dat het tijd wordt de backpacks uit hun plastic beschermfolie te scheuren. De laatste twee kilometer worden lopend afgelegd.

De competitiedrang tussen mijn broer en mij zit zo in ons DNA verankerd dat deze vanaf de eerste minuut weer tot uiting komt in het plaatsnamenspel, poolen en elkaar zo lelijk mogelijk op de foto zetten. Wel helpen we met zeldzame eensgezindheid onze vader snel mogelijk aan een smartphone met simkaart, zodat hij, als hij te lastig wordt, in ieder geval nog als een verveelde, kauwgom-klappende puber kan Whatsappen met het thuisfront.

Naast taxi’s leveren andere transportmogelijkheden ook voer voor discussies op. “Klang, Klang, Klang!” horen we vanaf dag 1 continue vanaf de stoep van ons hotel. Een Indiase man staat als een papegaai de hele dag de bestemming van zijn bus op te dreunen. Nadat we de Petronas Towers bezocht hebben stappen we een gratis stadsbus is, vragen twee keer om onze bestemming om te laten roepen, maar eindigen na drie kwartier in een slakkentempo door de binnenstad te sukkelen, helaas weer terug op ons instappunt.

‘s Avonds spelen we een potje pool, drinken een biertje en bekijken het verkeer in China Town. “Klang, Klang, Klang”  op de achtergrond. Een man scheurt met zijn aap achterop de motor voorbij. We bestellen nog maar een biertje. Het verkeer in Kuala Lumpur laten we even voor wat het is.

 

Klang Klang Klang

kualalumpur-twin-towers

Uitzicht Petronas Towers

Familie in de Petronas Tower

Familie in de Petronas Tower

kualalumpur-chinesemarkt

Vader & Broer in Chinatown

kualalumpur-nationalemoskee

kualalumpur-nationalemoskee-2

Nationale Moskee

——————-

We sliepen in een prima 3-persoonskamer voor ongeveer $50 per nacht in het GEO hotel in Kuala Lumpur, op een goede locatie middenin de stad. De ramen zijn dik genoeg om “Klang Klang Klang” bijna niet te horen. Borrelen ging goed bij de Reggae Bar om de hoek. Ons vervoer richting de jungle regelden we bij HAN Travel, het kantoor zit 5 minuten lopen van het GEO-hotel. Oja, het makkelijkst reis je met de metro door Kuala Lumpur…

MEER: